Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lanseringsturné för ensemblen GONG

Gong turne

Slagverksensemblen GONG vann 2015 års upplaga av "Ung & Lovande", som både är en tävling och en lanseringsmetod. Nu är det dags för den riksomfattande turnén 2016/2017, som Västmanlandsmusiken och Musik i Syd arrangerar med stöd av Statens kulturråd.

GONG, som består av Petter Hedbom, Johan Söderholm, Malin Sjökvist och Frans Klingfors, besitter massor av energi och trots medlemmarnas unga ålder har de redan hunnit med flera Sverigeturnéer samt ett flertal konserter på Stockholms konserthus. De spelar ett program för alla lyssnare genom att tolka Bach, Mozart och Sjostakovitj med de mjuka klangerna av marimba, vibrafon, xylofon m fl slagverksinstrument. De visar även prov på teknisk och rytmisk briljans i fartfyllda nummer med inspiration från bl a jazz och flamenco. Även yngre svenska tonsättare så som Tobias Broström, Johan Söderholm och Frans Klingfors står med i programmet.

Ensemblen har bl a sina rötter från Musikhögskolan i Malmö, där medlemmarna studerat för slagverksläraren Lennart Gruvstedt.

OVE TORSTENSSON

Läs mer
Facebook

GONG