Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Här kan du lyssna på Musikhögskolans lärare inom genren folk- och världsmusik

Hur låter Musikhögskolans lärare inom genren folk- och världsmusik? Musikhögskolans lärare med inriktning Folk- och världsmusik har tagit initiativ till att göra en presentationsfilm, där de själva berättar om vilka ämnen de undervisar i samtidigt som de visar upp sina spelfärdigheter tillsammans i låten "Vildhonung" av Mats Edén. Musikhögskolan i Malmö har två olika utbildningsvägar att erbjuda. En lärarutbildning om du tänker dig en karriär som pedagog och instrumentalist/sångare eller en musikerutbildning om du tänker dig en framtid som musiker. För båda utbildningarna gäller att de är för dig som spelar någon form av folkmusik (svensk såväl som utländsk) eller icke västerländsk konstmusik och är intresserad av en kvalificerad yrkesutbildning inom denna genre. Den är öppen för såväl instrumentalister som sångare och uppmuntrar till både traditionsbevarande och kreativt nyskapande.

Varmt välkomna att lyssna på lärarpresentationerna och läs mer om våra utbildningar:

Ämneslärarutbildning i musik

Musikerutbildning med folk- och världsmusikinriktning

OVE TORSTENSSON