Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Music Around – Stravinskys Våroffer

Symfoniorkester

Den 9–26 oktober 2014 arrangeras för sjunde gången i Öresundsregionen nordens största biennal för klassisk musik, med koncentration till Malmö-Köpenhamn-Helsingborg. Temat för årets festival är Igor Stravinsky, en av 1900-talets mest betydelsefulla tonsättare.

Musikhögskolans symfoniorkester deltar i festivalen med Straviskys Våroffer, som framförs på Malmö Konserthus torsdagen den 23 oktober kl 19.00. I programmet ingår också Mozarts Konsert för piano och orkester nr 21 med solisten Rebecka Elsgard, som studerar sitt tredje år på musikerutbildningens kandidatnivå samt kompositören Borisova-Ollas grandiosa verk The Kingdom of Silence.
Läs mer om konsertinnehållet.

Programmet inom Music Around omfattar nära nog 50 konserter innehåller såväl alla Stravinskijs största verk som några mer sällan spelade. Music Around är i ett internationellt perspektiv ett unikt och livskraftigt samarbete med Öresundsregionens symfoniorkestrar som grund.

Festivalen 2014 arrangeras av Musik i Syd tillsammans med:
DR SymfoniOrkestret, Malmö SymfoniOrkester, Copenhagen Phil, Helsingborgs Symfoniorkester och Malmö Opera.

Därutöver medverkar Den Sorte Diamant, Palladium i Malmö, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och Musikhögskolan i Malmö.

Music Around innehåller även ett stort kammarmusikutbud.