Musikhögskolan spelar på Malmö Central

Bach in the  Subways
Tillsammans med tusentals musiker världen över firar vi årligen Johann Sebastian Bachs födelsedag den 21 mars, genom att framföra Bachs fantastiska musik – i tunnelbanor, parker, caféer, djurparker och andra offentliga platser. Under 2017 pågår manifestationen 18–21 mars.

Studenter vid Musikhögskolan i Malmö deltar för första gången i denna internationella rörelse genom att spela Bachs musik, där många människor rör sig, för att på så sätt så frön och nå nya generationer av lyssnare och utövare av klassisk musik.

MANIFESTATIONEN ”BACH IN THE SUBWAYS” I MALMÖ

TID: LÖRDAG 18 MARS 2017 KL 12.00–13.00
Plats: Malmö Centralstation, glasgången mitt emot Pressbyrån

Trombonkvartett med studenter från Musikhögskolan i Malmö spelar två stycken:
Fuga i g moll, BWV 558
Haupt voll Blut und Wunden, BWV 244
Musiker: Linus Eckerbom, Lukas Nordanskog, Per Elofsson och David Strömberg

Fakta om den världsomspännande rörelsen: BACH IN THE SUBWAYS
“Our mission is to bring Bach to as many people around the world as possible,” says Dale Henderson, the New York City-based cellist who founded Bach in the Subways Day in 2010 and leads the movement today. "My long-term vision for Bach in the Subways," Henderson says, "is to bring a renaissance of interest and inspiration and excitement about classical music to, ideally, the globe."

2017’s celebration will be the largest yet, transcending cultural boundaries and engaging musicians of all talent levels and instruments.
For information about Bach in the Subways, including details and coverage from performances around the world, visit http://www.BachintheSubways.org or write to info [at] bachinthesubways.org.

OVE TORSTENSSON

Sidansvarig: