Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny kurs för frilansmusiker

Visste du att det finns en fristående kurs som heter Musik i framtidens förskola på Musikhögskolan i Malmö och som drivs i nära samarbete med UNGA Musik i Syd? Kursen är för dig som vill lära dig, eller bli bättre på, att uppträda och spela musik för barn 1–5 år.

Under en termin får du möjlighet att under professionell handledning i rytmik, drama och regi bli riktigt bra på musik för de allra minsta. Som ett led i utbildningen får du prova på att spela för förskolebarn under handledning. Du kanske redan ingår i en duo/trio eller har ett projekt på gång, som behöver utvecklas vidare? Det går bra. Anmäl er individuellt på antagning.se och notera vilken grupp ni tillhör. Syftet med kursen är att stötta frilansare som spelar eller vill spela för barn samt skapa fler högkvalitativa musikprogram i UNGA Musik i Syds utbud, som varje läsår spelas på förskolor, bibliotek och andra offentliga spelplatser i Skåne och Kronoberg. Första kullen examinerades i vintras, vilket lett till att vi kunnat lyfta in två helt nya produktioner i årets utbud som nu snart ska ut på turné!

För att gå kursen behöver du ha grundläggande behörighet, det vill säga fullständiga gymnasiebetyg. Du behöver också ha läst 30 hp på musikhögskola eller ha motsvarande meriter. Saknar du akademiska poäng? Skriv en kort presentation av dig själv, din musikerbakgrund och varför du vill spela för barn och unga. Brist på svensk musikerutbildning kan vägas upp av mycket annat som kan leda till att du kommer in på kursen ändå.

Anmäl dig senast 15 april!

Gå till antagning.se, skriv in ”Musik i framtidens förskola” i sökfältet, klicka i ”välj” och därefter ”Till anmälan”, logga in/skapa konto, så kommer du till ansökningsblanketten. Kursen startar i september 2015, ges på halvfart och omfattar 15 högskolepoäng. Examination sker i januari 2016. Schema för kursen får du i slutet av maj.
Mer information om kursen på:

www.musikisyd.se/unga/musik-i-framtidens-forskola/

Ladda ner pdf-dokument

Läs mer om Musikhögskolans hela utbud av fristående kurser.