Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny utbildning: Sång – genrefri ingång

jazz
Biträdande utbildningsledare Lena Hallabro och Carina Gustin berättar om den nya inriktningen inom ämneslärarprogrammet.

När vi rekryterar nya studenter till ämneslärarutbildningen vill vi säkerställa kvalitén på vår ensembleundervisning. Därför kan vi oftast inte anta mer än kanske två sångare per ensemble för att alla ska få kvalificerade uppgifter. Det har visat sig att vi därmed har en ”kö” av antagningsbara sökande med sång som huvudinstrument som vi tyvärr inte har plats för inom nuvarande ensembleorganisation.

Hösten 2017 spånade vi i ledningen fram ett förslag till ny inriktning på Ämneslärarutbildningen som vi har kallat ”Sång - genrefri ingång”. Vi tror att den kan passa många som vill musicera inom flera olika genrer.

De som antas till inriktningen kommer att få enskild undervisning i sång och piano, vokalensemble på en hög nivå samt biinstrumentensemble på pop/rock instrument. Vi tänker oss att dessa blivande sångpedagoger kommer att bli skickliga musiklärare inom alla skolformer, och vi har förstått att intresset för en så här bred och genrefri ingång är stort när vi presenterar våra utbildningar i olika sammanhang.

Läs mer om utbildningen.

Helena Linder