Orkesterpraktik för studerande vid Musikhögskolans musikerutbildning

I veckan har ett nytt projekt och praktiksamarbete mellan Musica Vitae och Musikhögskolan i Malmö sjösatts.

Studerande vid Musikhögskolans musikerutbildning medverkar i konserten Mellan världar under ledning av Malin Broman. Programmet bjuder på musik av Britta Byström, Rebecca Clarke, Niels Gade och Arnold Schönberg.

"Att ta sitt ansvar och bidra till förutsättningar för unga musiker att utvecklas är en naturlig utökning av vår verksamhet" skriver Susanne Rydén, orkesterchef för Musica Vitae, på orkesterns blogg.

Musikhögskolan i Malmö samarbetar även med Malmö Symfoniorkester, Malmö Operaorkester och Helsingborgs Symfoniorkester om praktik för alla masterstudenter på symfoniorkesterinstrument.

2017-09-18
Lunds universitet firade 350 år med student- och personalfest i Lundagård
2017-09-14
Orkesterpraktik för studerande vid Musikhögskolans musikerutbildning
2017-09-06
Masterstudenterna vid Malmö Opera på turné
2017-08-28
Han avslöjar gitarrens hemliga sidor
2017-06-16
Välkommen till Alumnnätverkets Hemvändarhelg 20-22 oktober!