Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Konserter

Möt Morgondagens Musiker – redan idag!
Varje år genomförs ett stort antal konserter och konsertprojekt med anknytning till din utbildningsinriktning, men också pedagogiska eller konstnärlig projekt över program- och ämnesgränserna. Musikhögskolan har ett mycket stort kontaktnät med det omgivande musik- och kulturlivet. I det ingår täta kontakter med såväl konsertscener som med olika institutioner och organisationer.

Kammarmusik


Allt detta sammantaget utgör en viktig del av regionens kulturutbud och inkluderar samarbeten med bl.a. Malmö stad, Palladium, Mix Musik, Jazz i Malmö och Dunkers Kulturhus. Skolan samarbetar också i olika projekt med Malmö Opera samt symfoniorkestrarna i Malmö, Helsingborg och Norrköping. Tillsammans med Musik i Syd genomför Musikhögskolan skolkonsertprojekt samt Connect Festival, som är en festival för vår tids musik, konstnärliga uttryck och strömningar. Körcentrum Syd, som tillhör den Konstnärliga fakulteten, arbetar aktivt med frågor som rör körutbildning, körkonserter och forskning inom körområdet.

Läs mer i vårt kalendarium

Sidansvarig:

KONTAKT

Claes-Bertil Nilsson lärare

Claes-Bertil Nilsson
Vikarierande konsertproducent
claes-bertil.nilsson [at] mhm.lu.se

KONTAKT

Rebecka Lassbo

Rebecka Lassbo
Vikarierande konsertproducent, orkester
rebecka.lassbo [at] mhm.lu.se