När kulturer spelar med i klassrummet

Musikpedagogiska dagar i Malmö 30–31 oktober 2017
Seminarium med ANNETTE MARS
Måndag 30 oktober 14.30–15.30

Annette Mars  berättar i sin avhandlig om hur elevers musik- och lärandekultur framträder när de lär och undervisar andra jämnåriga. Studien visar hur ungdomarnas kulturella bakgrund påverkar deras val av verktyg för lärande och samlärande. Genom praxisnära och konkreta exempel från klassrumsmiljö beskriver Annette det komplexa i att vara musiklärare.

OM FÖRELÄSAREN

Annette Mars

Annette Mars är disputerad i musikpedagogik och arbetar som musikpedagog på Malmö Högskola i estetiska lärprocesser och musikundervisning i de olika lärarprogrammen. Annette har arbetat i drygt 20 år i grundskolan som musiklärare och hade då musikskapande och ensemblespel som grund i sin undervisning. I sin forskning studerar Annette bland annat hur lärandekultur påverkar ungdomars musikskapande och samspelande, vidare forskar hon om digitala verktyg som metodiska verktyg i klassrummet. Annette är klassisk tvärflöjtist i botten och är utbildad på musikhögskolan i Malmö.