Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Acapella med groove

Valbart pass måndag 26 oktober 2015 kl 11.15–15.30

jazz

I denna kurs skapar vi musik med kropp och röst som instrument. Vi hittar sväng och groove och sjunger stämmor på gehör. Svårighetsgraden anpassas i stunden och av den enskilde. Alla kan vara och bidra på sin egen nivå. Vi jobbar med rytmiska förskjutningar, polymetrik och polyrytmik för att se hur man bygger en rytmisk struktur och får den att svänga. Till detta lägger vi rösten som adderar harmoniken.

Lärare: Johan Hallström

Sidansvarig:

Johan Hallström

Johan Halström

Johan Hallström är utbildad instrumentalpedagog på Musikhögskolan i Malmö med trummor, sång och ensemble som huvudämnen. Han har parallellt med undervisandet verkat som musiker i diverse konstellationer under mer än 20 års tid. Johan undervisar på Skurups folkhögskola, där han arbetar med att bredda duktiga instrumentalisters musikaliska närvaro och uppfattningsförmåga. Johan undervisar även på Musikhögskolan i Malmö samt på Estetiska programmet på Nicolaiskolan i Helsingborg.