Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lustfyllt lärande och konstnärligt skapande [FULLT!]

Valbart pass måndag 26 oktober 2015 kl 11.15–15.30
Hur möter vi elever med funktionsnedsättningar?

Antagning till ämneslärarutbildning i musik

Utvecklande! Upplysande! Lärorikt! Berikande! Inkluderande!
Grundskolans, gymnasiets och kulturskolans musik och andra estetiska verksamheter måste få lov att vara en viktig del av livet. Hur kan vi tillmötesgå alla barn, unga och unga vuxna? Vad är vårt uppdrag? Nedsatt kan också vara upphöjt – ett barn med diagnosen adhd har kanske mer energi än normen – går energin att använda i ett kreativt och skapande syfte? Vad är problem och vad är möjlighet? I en blandning av föreläsningar, filmer och samtal med varandra, möts vi för att tala om olika pedagogiska förhållningssätt, om funktionsförmåga, om undervisning och allas rätt att få utveckla ett estetiskt och musikaliskt intresse.

Lärare: Christel Nilsson Ringdahl & Maria Becker Gruvstedt

Sidansvarig:

Christel Nilsson Ringdahl

Christel Nilsson Ringdahl

Christel Nilsson Ringdahl är en av initiativtagarna och grundarna till Kulturcentrum Skåne i Lund där hon arbetar som utbildningsledare och musiklärare. Christel är också lärare i kurser och projekt vid Musikhögskolan i Malmö. Under dagen delar Christel Nilsson Ringdahl med sig av sin mångåriga erfarenhet av att arbeta konstnärligt och pedagogiskt med barn och unga vuxna med kognitiva eller intellektuella funktionsnedsättningar.

Maria Becker Gruvstedt

Maria Becker

Maria Becker Gruvstedt har under många år arbetat vid Musikhögskolan i Malmö och där ägnat sig åt musiklärarutbildningen, framför allt med fokus på instrumentalundervisning. Maria har också arbetat tillsammans med Christel på Kulturcentrum Skåne som utvecklingskoordinator, där ett av flera intresseområden har handlat om barns och ungas självklara rätt till musik, konst och kultur oavsett funktionsförmåga.