Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Music Mind Games – grundnivå [FULLT!]

Valbart pass måndag 26 oktober 2015 kl 11.15–15.30
Music Mind Games är en metod som på ett lustfyllt sätt lär ut musikteori. Materialet består av pedagogiska spel som skapar ett självmotiverat lärande och riktar sig till alla typer av elever kulturskolan.

musicmindgames

Under kursen arbetar vi bland annat med hur man kan lära ut notläsning, rytmer, musikaliska termer och gehör på ett strukturerat men lekfullt sätt. Music Mind Games kan användas både inom enskild undervisning och i grupp, antingen som del av den ordinarie instrumentalundervisningen eller som ett eget ämne. Läraren får genom Music Mind Games möjlighet att överblicka och utvärdera elevernas utveckling och kunskaper utan att behöva testa dem. Framförallt får eleverna med sig de viktiga musikteoretiska byggstenar som krävs för ett framgångsrikt och roligt musicerande. För mer information se: www.musicmindgames.com Facebook: Music Mind Games Sverige.

Lärare: Magdalena Prahl

Sidansvarig:

Magdalena Prahl Broström

Magdalena Prahl

Magdalena Prahl Broström är pianopedagog och arbetar på Kulturskolan i Trelleborg samt på Hyllie Park Folkhögskola i Malmö. Hon är den första lärartränaren inom Music Mind Games i Sverige och håller kurser och workshops runt om i Sverige på kulturskolor, festivaler och konferenser.