Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Så håller rösten [FULLT!]

jazz

Sång-och talteknik, logopedi och sångmetodiska verktyg

Hur får Du Din Röst att hålla sig frisk och sund? Hur får Du verktyg för att förstå och arbeta med Din röst i såväl undervisning som användandet av rösten i sång och tal? Genomgång av röstens anatomi och funktion. Genomgång av praktiska och ergonomiska kropps-och andningsövningar, tal- och sångövningar, sångmetodiska verktyg, samt hur röster skiljer sig mellan vuxna och barn, pojkar och flickor samt mellan män och kvinnor.
I denna kurs jobbar vi med röstanalys utifrån såväl logopediska som sångmetodiska infallsvinklar samt genomgång av repertoar utifrån sångtekniska synvinklar. Anna-Lena förevisar och undervisar om sin sångmetod med resonansrörets/ fonationsrörets betydelse för rösthälsan.

Lärare: Anna-Lena Tideman

Sidansvarig:

Anna-Lena Tideman

Anna-Lena Tideman

Anna-Lena Tideman är universitetslektor i sång vid Musikhögskolan i Malmö och konserterande sångerska. Hon är också leg. logoped och har forskat om bland annat om absolut gehör. Hon har utarbetat en ny röstträningsmetod för sångare, vilken 2011 resulterade i en medicine master-examen i logopedi.