Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lär med kroppen det fastnar i knoppen

Valbart pass tisdag 27 oktober 2015 kl 10.30–15.00

rytmik

Hur man leder barn och ungdomar i sång, dans och folkmusik

Kursen syftar till att inspirera dig till nya stordåd i din folkmusikensemble, med din grundskoleklass eller på ditt estetiska program på gymnasiet. Ta chansen att lära dig folkmusik samtidigt som du uppmuntras att bryta dina vana pedagogiska mönster. Samarbetet frodas och nya möten uppstår. Olika metoder som rytmik, drama och suzukimetod blandas i en härlig soppa.

Lärare: Ninni Carr

Sidansvarig:

Ninni Carr

Ninni Carr

Ninni Carr arbetar sedan 1994 som metodiklärarare på folkmusiklinjen vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har utbildat lärare som haft Malungs folkhögskola, Rättviksgymnasium, Visarkivet, Helenholms Musikgymnasium, Kulturskolor mm som sina arbetsfält. Hennes omfattande erfarenhet har hon bl a från Musik i Syd med 35 000 skolbarn och ungdomar som hon har mött i långa 5-veckorsprojekt samt alla kurser för barn, ungdomar och vuxna. Hon älskar att ha många järn i elden och hennes hjärna slutar aldrig att hitta på ideér. Ett av hennes motton är: Våga visa känslor! Säg något med din musik!