350 år av musik | Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Anders Ljungar-Chapelon

Föredrag, 350-årsjubileum

Att musik är ett forskningsämne på universitetet kanske låter märkligt. Men faktum är att musiken har varit central för akademierna under mycket lång tid. Prof. Anders Ljungar-Chapelon är både framstående flöjtist och en enastående förmedlare av musikhistorien. Följ med honom på en musikalisk tidsresa från Ludvig XIVs tid fram till idag! Konsertföreläsningen äger rum onsdag 22 mars på Dunkers kulturhus. Välkomna!
Om serien: 350 år av forskning – idéhistorisk serie från Kunskapsklubben/Folkuniversitetet

Musik, astronomi, juridik – under 350 år har forskare på Lunds universitet studerat mänsklighetens tillvaro här på jorden. 2017 har vi på Folkuniversitetet förmedlat kunskap från Lunds universitet under 75 år. Detta firar vi i Kunskapsklubben med en idéhistorisk föreläsningsserie. Vi besöker Tycho Brahes Ven med stjärnforskaren Katherine Freese. Vi lånar Rådhuset när det handlar om juridik och Mariakyrkan för retoriken. Serien invigs av mästergitarristen Göran Söllscher och idéhistorikern Sverker Sörlin som tillsammans ger oss en tidsresa genom de senaste 350 åren. Så följ med oss hela året och upplev allt som 350 år av forskning har att ge!

Arrangör: Kunskapsklubben/Folkuniversitetet

Tid: