Musikhögskolans symfoniorkester | Musikhögskolan

Musikhögskolans Symfoniorkester

Konsert, 350-årsjubileum

Musikhögskolans symfoniorkester under ledning av Kristiina Poska ger två konserter i Malmö och Köpenhamn. Programmet inleds med Mozarts Ouvertyr till Trollflöjten. Därefter får vi höra diplomanden Louise Gorm Nielsen i Prokofievs andra violinkonsert. Konserten avslutas med Elgars Enigmavariationer. Sviten består av 14 variationer för orkester, som gåtfullt målar musikaliska porträtt av Elgars vänner och kollegor.

Musikhögskolans symfoniorkester
Louise Gorm Nielsen, violin
Kristiina Poska, dirigent

Wolfgang Amadeus Mozart: Trollflöjten, uvertyr
Sergej Prokofjev: Violinkonsert nr 2

Paus

Edward Elgar: Enigmavariationer, op. 36

Konserter
Lördag 20 maj 15.00, Rosenbergsalen, Musikhögskolan i Malmö. Fri entré.
Söndag 21 maj 15.00, Tivolis konsertsal, Köpenhamn. Fri entré med Tivoli årskort / 50 DKK vid ingången till Tivolis konsertsal.

Tid:
2017-05-20 15:00