Musikhögskolans symfoniorkester | Musikhögskolan

Musikhögskolans Symfoniorkester

Konsert, 350-årsjubileum

Musikhögskolans symfoniorkester under ledning av Kristiina Poska ger två konserter i Malmö och Köpenhamn. Programmet inleds med Sven-David Sandströms Number four som är en Beethovenbearbetning där Sandström har kondenserat Symfoni nr 4 till fyra korta satser. Därefter får vi höra diplomanden Louise Gorm Nielsen i Prokofievs andra violinkonsert. Konserten avslutas med Edward Elgars Enigmavariationer. Sviten består av 14 variationer för orkester, som gåtfullt målar musikaliska porträtt av Elgars vänner och kollegor.

Musikhögskolans symfoniorkester
Louise Gorm Nielsen, violin
Kristiina Poska, dirigent

Sven-David Sandström: Number four
Sergej Prokofjev: Violinkonsert nr 2

Paus

Edward Elgar: Enigmavariationer, op. 36

Konserter
Lördag 20 maj 15.00, Rosenbergsalen, Musikhögskolan i Malmö. Fri entré.
Söndag 21 maj 15.00, Tivolis konsertsal, Köpenhamn. Fri entré med Tivoli årskort / 50 DKK vid ingången till Tivolis konsertsal.

Tid:
2017-05-20 15:00