Nr. 1: Musik, liv, glädje

ForMuLär – Forum för musikaliskt lärande – är en skriftserie för det konstnärliga utvecklingsarbetet vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet.

Johansson

Karin Johansson

Malmö 2011
171 sidor

ISBN 978-91-979584-1-7

Pris:

200 kr (inkl moms)
120 kr (inkl moms) Student vid MHM
188 kr (exkl moms) Statliga myndigheter betalar inte moms på 6%.
Portokostnad tillkommer.

reception [at] mhm.lu.se (BESTÄLL BOKEN)

Presentation
Musik, liv, glädje: Lärares röster om undervisning, utveckling och utmaningar i högre musikutbildning bygger på Karin Johanssons intervjuer med tolv musiker och pedaoger, samtliga verksamma vid Musikhögskolan i Malmö. Som professionella musiker och lärare ger de bilder av ett livslångt lärande där glädjen och lusten till musik är den viktigaste drivkraften.

Att vara lärare inom högre musikutbildning innebär att ständigt möta utmaningar, både som enskild person och som representant för traditioner och instituioner i musiklivet. Hur medverkar man som musiker och pedagog i unga människors utbildning till självständiga musiker och lärare som både traditionsbärare och nyskapande?

I dena bok formuleras något av den rikedom av musikalisk kunskap och erfarenhet som finns i instrumentalundervisning men som ofta förblir outtalad. Flera av de medverkande beskriver musikaliskt lärande som en gemensam vandring där student och lärare följs åt. Vägen är ibland lätt, ibland mödosam, och man uppnår saker tillsammans för att sedan skiljas åt. Den djupaste glädjen i musik växer när den delas och ges vidare på en väg av livslångt lärande och musicerande. Denna bok handlar om den vägen.

Sidansvarig: