Nr. 3: If I were a Drongo bird

Tankar om längtan, fantasi och skaparkraft tillägnade Håkan Lundström
ForMuLär – Forum för musikaliskt lärande – är en skriftserie för det konstnärliga utvecklingsarbetet vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet.

Berry

Peter Berry (Red.)

Malmö 2012
212 sidor

ISBN 978-91-979584-5-5

Pris:
200 kr (inkl moms)
188 kr (exkl moms) Statliga myndigheter betalar inte moms på 6%.
Portokostnad tillkommer.

reception [at] mhm.lu.se (BESTÄLL BOKEN)

Presentation
Förutom att vara en uppskattning av Håkan Lundström är detta en bok av intresse för alla som funderar i konstnärliga termer och framför allt i en akademisk miljö. Boken består av en mosaik av idéer om allt möjligt som ryms under det konstnärliga idéparaplyet och som har något slags anknytning till festföremålet. Utgångspunkten är drongo-fågeln som är en metafor för längtan i kammudiktningen, som har en central plats i Håkans forskning.

Reflections on yearning, imagination and creativity – a tribute to Håkan Lundström

Apart from appealing to those who know and appreciate Håkan, this book is likely to interest the artistically inclined, particularly those in an academic environment. It is a mosaic of texts, more than a mere memorial, that allows us to accompany Håkan on a journey to many of the places contained under the artistic umbrella, especially those which happen to have a more intimate connection with our respected fellow. The drongo, as mentioned in the title of our book, is a metaphor of longing in Kammu poetry, which has a central place in Håkan’s research.

Sidansvarig: