Gehörsspel för piano, del 2 (Rock & Jazz)

Jonsson Rydin

Författare: Dage Jonsson & Håkan Rydin
Tryck: Malmö 2000

ISBN 91-631-0311-7

Pris: (inkl 2 CD)
200 kr (inkl moms)
188 kr (exkl moms) Statliga myndigheter betalar inte moms på 6%.
Portokostnad tillkommer.

BESTÄLL BOK & 2 CD

FÖRORD
"Gehörsspel för piano del 2, Rock & Jazz" är en fortsättning på Gehörsspel för piano del 1, "Visor", som är ett grundläggande material i gehörsspel och i forsta hand behandlar olika visgenrer. Om man inte är så van vid att planka från skivor och liknande kan det vara bra att börja med första boken. Vi spelar själva – på akustiskt piano – samtliga låtar på de tre CD-skivorna.

Den här boken med två tillhörande CD vänder sig i första hand till studerande vid musikhögskolor, fokhögskolor och gymnasieskolor. Den kan också användas vid undervisning inom musik- och kulturskolor samt i rent fortbildningssyfte. Man behöver dock ha vissa grundkunskaper i piano – materialet är alltså inte avsett för rena nybörjare.

Metoden som används vid inlärning av låtarna bygger på gehörsinlärning – med andra ord en sorts naturmetod. Detta innebär att det här i boken inte finns ngåra noter på låtarna på de båda CD-skivorna. För att underlätta plankningen har vi gett viss hjälp med bland annat harmonier och ackord. Särskilt i rockdelen kan den här plankningshjälpen vara ganska omfattande.

Delar av det här materialet har använts i kompendieform vid musiklärarutbildningen i Malmö i flera år och utgivningen sker med stöd av Musikhögskolan i Malmö.

Vi har fått hjälp med urvalet av rock- och gospellåtarna av Peter Berglund, Johan Bergman och Leif Johansson. Henrik Hansson har bidragit med komptyper i rock. Vidare har Jonas Rydin på Plus Audio & Video i Värnamo försett oss med originalinspelningar som ligger till grund för våra egna inspelningar och vi vill också tacka kollegor och vänner för värdefulla synpunkter.

Malmö i augusti 2000

Dage Johnsson & Håkan Rydin

Till kursboken hör även två CD.

Sidansvarig: