Utbyten för lärare och övrig personal

Lärare och övrig personal har många möjligheter att göra utbyten utomlands. Det kan vara undervisning, personalfortbildning (studiebesök, jobbskuggning) eller resebidrag för vidareutveckling av Erasmussamarbete.
  • Information om Erasmus och länkar till ansökan finns på Lunds universitets hemsida om Erasmus. Höstens deadline för utbyte är 29 september 2016 och vårens deadline är 28 februari 2017. I den mån det finns medel kvar kommer även ansökningar som kommer in efter dessa datum att behandlas.
  • Utbyten inom Norden kan också göras via Nordplus. Mer information finns på Nordplusmusic hemsida. Ansökan om medel för Nordplusutbyte görs till Lena Arstam i januari för kommande läsår.

• För utbyten utanför Europa (inklusive europeiska utbyten) finns sammanfattade här på denna hemsida från Lunds universitet.

Alla utbyten går via Lena Arstam och ska vara godkända av respektive utbildningsledare innan ansökan görs.

Följande dokument är nödvändiga för Erasmus+ lärarutbyten:

• - Erasmus+ Mobility Agreement Teaching - ska skrivas under av sökande, mig och mottagande institution.
  • - Erasmus+ Grant Agreement = ansökan till Lund - ska skrivas under av sökande före utbytet och beviljas sen av Ingrid Temler
  • - Online-rapport som kommer via mailen
  • - Certificate of Attendance = intyg som mottagande skola skriver efter mobiliteten
  • - Mobility Costs = blankett som fylls i av Lena Arstam för att Musikhögskolan ska får ersättning för kostnader i samband med utbytet