Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Från anmälan till antagning

ANTAGNING 2017 | ÄMNESLÄRARUTBILDNING I MUSIK

1. Gå in på antagning.se före sista anmälningsdag. Skapa ett användarkonto, sök fram Lunds universitet och anmäl dig till den eller de utbildningar som du är intresserad av. Anmälningskoderna till de olika utbildningsalternativen hittar du här på antagning.se eller på vår hemsida under antagning 2017. Var noga med att fylla i en giltig e-postadress. Om du anmäler dig till flera utbildningar, tänk på att rangordna utbildningarna med den utbildning du helst vill gå överst – rangordningen går inte att ändra i efterhand!

2. Om du anmäler dig till gymnasielärarutbildningen/Instrumental/Ensemble, måste du ange ditt huvudinstrument genom att välja i den befintliga listan på antagning.se, tex, Rock,Folkmusik,Jazz,Klassisk , Singer-Songwriter, blandade genrer eller Sång- genrefri ingång.  OBS, du kan endast ange ett huvudinstrument.

Vill du göra ytterligare Lokalt prov (L- prov) på annat instrument inom den genre som du har sökt måste du maila till pia.remheden_eriksson [at] mhm.lu.se för att kunna bli kallad till lokalt prov.

Önskar du en ämnesfördjupning i Arrangering/komposition,Kör eller Rytmik skall du även göra ett lokalt prov inom fördjupningen. Ansökan till det provet görs inte via antagning.se utan mailas till pia.remheden_eriksson [at] mhm.lu.se. Information om samtliga L-prov hittar du på vår hemsida under L-prov.

3. Skicka in de kompletteringar som eventuellt efterfrågas (betyg som inte finns registrerade, så snart som möjligt till VHS Antagningsservice i Strömsund. Om du inte är svensk medborgare måste du i samband med detta styrka din avgiftsfrihet.

4. Läs igenom informationen som gäller din inriktning och huvudinstrument på Musikhögskolans webbplats. I vissa fall, t ex om du söker rock/jazz/blandade genrer ska du som sökande skicka in noter  till musikhögskolan. Se vad som gäller just dig på vår hemsida.

5. Kontrollera gärna att alla handlingar blir registrerade genom att logga in på ditt användarkonto på Antagning.se. Om du har några frågor om detta ska du kontakta VHS Antagningsservice i Strömsund.

6. En kallelse till PRELIMINÄRT L-prov samt G-prov skickas via mail. Denna tid måste du bekräfta annars stryks ditt namn och du får då ingen kallelse på slutliga provtider. Efter bekräftelse av  PRELIMINÄR tid läggs de slutliga tider ut på vår hemsida och skickas även via mail. Antagningsproven sker i Malmö under vecka 19.

7. Om du efter att du har bekräftat dina provtider får förhinder och inte kan komma till ditt antagningsprov ber vi dig kontakta Pia Remheden pia.remheden_eriksson [at] mhm.lu.se

Sidansvarig:

Viktiga datum vid antagning

15 mars   
Webbanmälan öppnar på antagning.se

15 april    
Sista anmälningsdag

April–Juni
Kontrolluppgifter

vecka 19
Antagningsprov för ämneslärare i musik

20 juni
Sista dag att komplettera din ansökan, t ex gymnasiebetyg

12 juli
Utskick av antagningsbesked via antagning.se med svarskrav

28 juli
Sista svarsdag OBS! Ditt svar ska ha inkommit senast den dag som anges i antagningsbeskedet.

3 augusti
Antagningsbesked 2

Kontaktinformation – Ämneslärarutbildning i musik

Pia Remheden administratör

Pia Remheden Eriksson
Utbildningsadministratör
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 76
pia.remheden_eriksson [at] mhm.lu.se

 

Tommy Lindskog

Tommy Lindskog
Utbildningsledare/Lektor
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 99
tommy.lindskog [at] mhm.luse