Från anmälan till antagning i sju steg

Konstnärliga program i musik

1. Gå in på webbplatsen Antagning.se innan sista anmälningsdag. Skapa ett användarkonto och anmäl dig till den eller de utbildningar som du är intresserad av. Länkar till de olika utbildningsalternativen hittar du om du klickar dig vidare till våra inriktningar och huvudinstrument på Musikhögskolans webbplats. Var noga med att fylla i en giltig e-postadress. Om du anmäler dig till flera utbildningar, tänk på att rangordna utbildningarna med den utbildning du helst vill gå överst – rangordningen går inte att ändra i efterhand!

2. Om du anmäler dig till symfoniorkesterprogrammet, folk- och världsmusikprogrammet eller jazzprogrammet, måste du ange ditt huvudinstrument genom att välja i den befintliga listan.

3. Skicka in de kompletteringar som eventuellt efterfrågas (betyg som inte finns registrerade, passkopia etc.) så fort som möjligt, före sista datum för kompletteringar, till Antagningsservice. Om du inte är svensk medborgare måste du i samband med detta styrka din avgiftsfrihet om du är medborgare i Norden eller EU/EEA eller betala den anmälningsavgift som gäller internationella sökanden utanför Norden och EU/EEA.

4. Läs igenom informationen som gäller din inriktning och huvudinstrument på Musikhögskolans webbplats. I vissa fall ska du som sökande skicka in repertoarlista, arbetsprover och eventuellt noter till musikhögskolan. Se vad som gäller just dig!

5. Kontrollera gärna att alla handlingar blir registrerade genom att logga in på ditt användarkonto på Antagning.se. Om du har några frågor om detta ska du kontakta Antagningsservice.

6. En kallelse går ut till alla som genomfört en korrekt anmälan. Antagningsprov utförs i Malmö under vecka 10 (Vecka 9 för sökande till Konstnärlig högskoleutbildning i kyrkomusik/Kantor samt Konstnärligt kandidatprogram i kyrkomusik). I kallelsen finns detaljerad provinformation. Redan nu kan du förbereda dig genom att läsa här.

7. Om du efter det att du fått kallelsen får förhinder och inte kan utföra ditt antagningsprov ber vi dig kontakta oss på Musikhögskolan i Malmö. Du är också välkommen att ringa eller mejla till oss om du undrar något!

Sidansvarig:

Frågor om antagning till Konstnärliga program i musik

admissions [at] mhm.lu.se