Det ska börjas i tid

"Då får man får man ett intresse att gro"
Kristina Sjöberg, 25 år | GR4 | ämne 2: svenska
har tagit ett tillfälligt steg från sina norrländska rötter för att studera till grundskolelärare i musik i Malmö. Hon har alltid varit intresserad av sång, musik och vad det kan göra med människor. Trots att det är vanligast att studera till musiklärare på gymnasienivå är Kristina en av de som valt grundskolan som inriktning.

Student

– Det behövs verkligen bra lärare där också, det är starten på skoltiden och en viktig del, som behöver tas på allvar. Man måste ta vara på musiken i tidig ålder för att få ett intresse att gro. Det är inte alla elever som vill hålla på med det senare men det är många som väljer den vägen för att uttrycka sig. Sen är det kul att ha bredden från första till nionde klass.

Hon poängterar det viktiga i att arbeta tillsammans med sina elever, finnas som inspiration och förstå att eleverna också har mycket att dela med sig av. Hon vill vara ett hjälpmedel till elevernas skapande, inte bara bestämma.

Hittills har utbildningen gett henne kött på benen, kunskaper i många olika ämnen. Hon behärskar numera gitarr, bas och trummor.
– Det har gett mig lite självförtroende och mycket rolig kunskap som jag har nytta av, både i lärarsammanhang men även på fritiden. Gett mig mycket för livet.

Sidansvarig: