Från norra Italien till Malmö i söder

"Kontakten med lärarna är bra och öppen"
CLARISSA IMPERATORE, 21 år | MU2, klassiska slagverk
kommer från norra Italien, närmare bestämt staden Cortina d’Ampezzo. Hon kom i kontakt med musiken vid nio års ålder när hon var tvungen att följa med på en konsert. Sedan dess är hon fast. Trots att hon är en klassisk musiker, som älskar Bach, har hon även lyssnat mycket på metal. Hon har testat piano och bas, men slagverk ligger henne närmast om hjärtat.

Clarissa Imperatore, MU, klassiskt slagverk

– Jag sökte till Musikhögskolan främst eftersom jag kände till Lennart Gruvstedt, som är universitetslektor i slagverk, och visste att han är toppen som lärare. Så jag ville studera här trots att jag inte visste mycket om Sverige.
Clarissa berättar vidare att kontakten med övriga lärare är bra och öppen. Det är skönt att kunna fråga vad som helst utan rädsla för att säga fel, det underlättar studierna.
– Malmö som studentstad är bra, och det är lätt att hitta bostad, menar Clarissa. När hon går på konsert brukar det bli på torsdagar i Konserthuset med Malmö Symfoniorkester.
– Den roligaste perioden är under projektveckorna, då man spelar med andra musiker. Man bygger en bra klass och en fin atmosfär, säger Clarissa. I framtiden hoppas hon på att få jobba lite i orkester, ha sidoprojekt som solist och kanske spela i mindre ensembler runt om i Europa.

Sidansvarig: