I Malmö finns en kontinental känsla

"En smältdegel av kulturer, musikstilar och personligheter"
Madeleine Frey, 25 år | GY4, rock, sång |
har rötterna i Onsala och beskriver sig själv som en hallänning i botten men med en släng göteborgska i dialekten. Att bo i Malmö är annorlunda jämfört med det samhället hon växte upp i.

Student

– Här finns en kontinental känsla. Det är en smältdeg av kulturer, musikstilar och personligheter vilket påverkar musiken och man vågar experimentera mer. Ett exempel är en ensemble som består av mig som sångerska tillsammans med tre elgitarrister. Sådana kombinationer kan förekomma vid övningstillfällen i skolan med alla från rockutbildningens årskurser.

Madeleine har alltid varit estetiskt lagd och både målat och sjungit mycket sedan hon var liten. Att det blev just rockgenren är ingen tillfällighet.
– Jag har testat jazz, studerat klassiskt två år på folkhögskola och smakat på olika genrer. Jag sjöng Mozart i skolan men lyssnade på radiokanalen P3 på fritiden, så det fanns inget samband mellan vad jag studerade och min privata identitet.

Hon är musiker, student och lärare samtidigt. Det typiska studentlivet ersätts med repetitioner, spelningar, extrajobb och umgänge på kompisars gig.
– Man upptäcker nya saker när man är åhörare, får inspiration och nya idéer. Och det är viktigt att stötta varandra.

Sidansvarig: