Jag visste att lärarna är väldigt kompetenta i Malmö

Nu har jag insett hur mycket jag behöver kunna
Emil Andersson Nerstrand, 25 år | GY3, saxofon med jazzprofil | ämne 2: historia
började spela saxofon efter att ha provat olika instrument på kommunala musikskolan. På sätt och vis blev han uppmuntrad av sina föräldrar till detta, eftersom det redan fanns en oanvänd sax i hushållet. Saxofonen är fortfarande hans favoritinstrument.

Student

– Joakim Milder har sagt att saxofonen är det instrument som kommer närmast sången. Det är intimt och likt en röst, så det blir mitt sätt att uttrycka mig istället för att sjunga.
Han flyttade från Värmland som 16-åring för att gå på musikgymnasium i Stockholm. Sedan dess har han även bott på Irland och i Berlin, och nu har han hamnat i Malmö.
– Jag visste att lärarna var väldigt kompetenta här och jag har goda vänner i Skåne. Plus att jag har hört att lärarutbildningen ska vara en av de bästa och att de integrerar jazzen mycket.

Att han fastnade för läraryrket bottnar lite i ett lärarvikariat i hemkommunen. Det var en roll som passade honom. Men det finns mycket mer att lära sig om yrket än han kunnat tänka sig.
– Först tänkte jag ”Ska jag gå här i fem år för att lära mig undervisa?” Men nu har jag insett hur mycket jag behöver kunna innan jag är redo. Inte bara inom musik, utan även till exempel mentorskap, sociala sammanhang och psykologiska tankegångar.

Sidansvarig: