Musiken har alltid funnits där

"Det är jätteroligt att lära ut"
JULIA IDERBERG, 23 år | GY3, sång med rytmikprofil |
har gått hela varvet runt ”musikkorsningen” som hon kallar det, området där Augustenborgs musikklasser, Heleneholms gymnasium och Musikhögskolan i Malmö ligger.

– Jag har inte flyttat på mig så mycket, men allt finns ju här!

Att Malmö inte är en ”riktig” studentstad gör inte så mycket, tycker Julia. Det är större än Lund, här finns fler ställen att hänga på och det ges mycket konserter. För den som vill finns möjlighet att vara med i aktiviteter som körer och spex i Lund, så det går ingen nöd på en, säger hon och ler.

Varken musiken, rytmiken eller lärarpositionen är något som är nytt för Julia. Musiken har alltid funnits där, rytmiken kom redan på mellanstadiet, hon har varit scoutledare länge och numera leder hon en barnkör.

– Det är jätteroligt att lära ut, att se när polletten trillar ner hos någon som jag förklarat något för. Och att planera, tänka ut och vara pedagogisk. Sen har jag alltid varit en sådan som trivs väldigt bra i skolan.
Efter examen skulle hon helst vilja få en tjänst, arbeta med en musikklass. Att få ha hand om elever som vill gå utanför den mer vanliga popmusiken för att upptäcka rytmik, jazz och folkmusik.

– Det hade varit fantastiskt!

Sidansvarig: