Stark dragning till musiken redan i unga år

"Utbildningen är bra, förutom att man alltid vill ha mer av allt"
ALLAN JONASSON, 24 år | konstnärligt masterprogram åk 1, viola
är uppväxt i Växjö men har tack vare Musikhögskolan bott i Malmö de senaste tre åren. Hans starka dragning till musiken uppstod redan i unga år och vid tio års ålder började han spela fiol. Allan höll fast vid fiolen i ungefär elva år, men bytte den sedan mot viola som numera är hans huvudinstrument.

Allan Jonasson

– Det bästa med utbildningen är så klart att man får göra det man tycker mest om. Utbildningen är bra, förutom att man alltid vill ha mer av allt.
– Jag gillar mest de vanliga veckorna då man får öva på sitt huvudinstrument, fortsätter han.

Allan har varit med i många projekt och konserter, bland annat med Musikhögskolans symfoniorkesters turné till Berlin. Han tycker att det är roligt att få spela på andra ställen, med olika typer av akustik. Det ger lite variation i vardagen. Det är inte bara musikutövande i utbildningen, utan också teori. Allan betonar att den är viktig, och dessutom ganska rolig.

Framtiden är en blandning av säkra och osäkra scenarion. Masterutbildningen ska han läsa, men vad som händer sedan får framtiden utvisa. Tjänst i en orkester eller att få spela kammarmusik är ett par av hans drömmar.

Sidansvarig: