Vill både spela och undervisa

"Allt ligger väldigt nära i Malmö"
SEBASTIAN FLÖGEL, 23 år | Konstnärligt kandidatprogram i musik, åk 2, viola |
kom in på Musikhögskolan i Malmö efter ett år på folkhögskola i Oskarshamn.

Student

– Fördelen med Malmö som studentstad är att allt ligger väldigt nära. Det är lätt att spontant cykla iväg och träffa kompisar, säger han.
Sebastian går oftast på konserter på Musikhögskolan, Palladium och Odeum. Många han känner och andras vänner spelar och det är roligt att lyssna. Han berättar att även som klassisk musiker är det enkelt att komma i kontakt med andra människor inom exempelvis jazz eller rock. Då kan han experimentera och tänja på de musikaliska gränserna och därmed undvika att bli enkelspårig i sitt musicerande.

I framtiden vill Sebastian hålla både sitt eget spelande och undervisningen vid liv. Arbete i en orkester eller som frilansande musiker kombinerat med undervisning på en kulturskola är idealbilden.
– Genom att undervisa kan man göra någon väldigt glad med små medel. Man får mycket energi tillbaka genom elevernas glädje och utveckling. Men det finaste är att man själv lär sig hela tiden, ibland rättar man elevers misstag bara för att sedan inse att man själv gör likadant. Det är viktigt att aldrig sluta reflektera över sig själv och sin musik!

Sidansvarig: