Livet som student i Malmö

Några praktiska saker att ha koll på
Det är en hel del att tänka på som ny student. Är du dessutom nyinflyttad har du en hel stad att lära känna! Här finner du en lista på viktiga saker som är bra att känna till.

Kulturcentralen

Checklista

Bostad
Har du inte hittat någonstans att bo kommer här en lista på ett antal förmedlingar som du kan kolla med:

Boplats Syd
Heimstaden
HSB
Hyra Bostad i Malmö
Kungsleden
MKB
Vasakronan
Wihlborgs

Pengar
De flesta studenterna får sina pengar via CSN som hanterar studiebidrag och studielån.
Academic Work och Jappa är företag som förmedlar studentjobb för de som är intresserade.

Studentkår
Studentkåren fungerar som studenternas fackförbund.

Kort
Det finns en del kort du behöver som student på Musikhögskolan. Passerkort fixar du hos service-enheten och lånekort fixar du på biblioteket.

E-post
Som ny student får du en egen mailadress. Det är viktigt att du kollar den. Ett tips för att underlätta kan vara att vidarebefodra mailen till en adress du använder dagligen.

Cykel
I Malmö är cykel ett mycket praktiskt och billigt sätt att ta sig fram. Det är dock viktigt att ha ett bra lås så att ingen tar den. Malmö har bra och många cykelbanor.

Ytterligare information
Läs vidare om allt inspirerande utbud av olika slag som Malmö erbjuder

Sidansvarig: