Arrangering/Komposition

Ämnesfördjupning ⎢ Ämneslärarutbildning i musik, Instrumental/Ensemble
Det behövs kompetenta och engagerade lärare i arrangering/komposition/musikteori runt om i landet, som har det peda­gogiska kunnandet och kan fungera som förebilder i det musikaliska hantverket.

Profil: Arrangering/komposition

Ämnesfördjupningen inom arrangering och komposition riktar sig till dig som vill utveckla ditt intresse för att komponera/ arrangera musik i olika former och samtidigt tillägna dig en gedigen lärarutbildning.
Fördjupningen ger kompetens att undervisa i arrangering, komposition, gehörsskolning, musik­lära samt musikteori i allmänhet i gymnasieskolan, estetiska program, musik-/kulturskolor, folkhögskolor.
Ämnesfördjupningen ger dig både djup inom vald genreinriktning och bredd med studier inom olika genrer. Genom ett rikt utbud av valbara kurser kan du skaffa dig en unik profil för din examen, där det mot slutet av utbildningen ges möjlighet att fokusera på ett för dig angeläget område, t ex komposition inom nutida konstmusik, storbandsarrangering, filmmusik etc. Till utbildningen knyts också flera gästlärare.
Ett flertal projekt, såsom uppförande av de verk du skriver, stimulerar till kreativitet och samverkan med de andra utbildningarna/inriktningarna på skolan.

Håkan Andersson, kursledare, hakan.andersson [at] mhm.lu.se
Tommy Lindskog, utbild.ledare, tommy.lindskog [at] mhm.lu.se

Inom huvudämnet undervisar:
Carl-Axel Andersson, universitetslektor, gehör

Håkan Andersson, universitetsadjunkt, arr/komp, satslära, metodik

Björn-Tryggve Johansson, universitetsadjunkt, kontrapunkt, instrumentation

Björn Roslund, universitetslektor, gehör, metodik

Staffan Storm, universitetslektor, formlära

Claus Sörensen, arr/komp, satslära

Sidansvarig:

Håkan Andersson

Universitetsadjunkt i satslära och gehörsskolning