Kungliga Musikaliska Akademiens stipendier – Nationella stipendier

Kungl. Musikaliska akademien (KMA) förvaltar ett stort antal stipendiefonder avsedda att främja unga musikstuderandes utbildning. Stipendierna kan även ges som stöd för instrument- och notinköp. Två slag av stipendier finns att söka, KMA:s nationella stipendier och KMA:s lokala stipendier. De lokala stipendierna söks på hösten vid respektive högskola och presenteras i separat information.

Stipendiebeloppen varierar mellan 30 000 och 90 000 kronor. Sökande kan erhålla KMA-stipendier till en summa av sammanlagt högst 220 000 kronor. Den som fått stipendier upp till detta eller tidigare takbelopp har ej rätt att söka på nytt. Solistpriset, Boon-stipendiet, Järnåker-stipendierna & Rosenboeg-Gehrman-stipendiet inräknas inte i denna summa.

KMA:s nationella stipendier gäller:

• Västerländsk konstmusik, folkmusik, jazz, dirigering och komposition
  • Solistpriset 2018
  • Instrumenttekniker

Mer detaljerad information om hur du söker KMA nationella stipendier finns här

Solistpriset 2018

Solistpriset är Sveriges främsta solisttävling, Kungl. Musikaliska akademiens största pris för yngre musiker och delas ut vartannat år. Tävlingen är nationell och står öppen för sångare och instrumentalister inom konstmusikområdet. Tävlingen genomförs av Kungl. Musikaliska akademien i samarbete med Sveriges Radio, Berwaldhallen, Musik i Syd, Göteborgs Symfoniker samt Inge och Einar Rosenborgs stiftelse för svensk musik.

Mer detaljerad information om Solistpriset finns här

Ansökan och avgift
Sista anmälningsdag 2017 är onsdagen den 3 maj. Ansökan skickas till: Kungl. Musikaliska akademien, Blasieholmstorg 8, 111 48 Stockolm eller med e-post: ansokan [at] musikaliskaakademien.se

Avgiften, 250 kronor, ska då vara insatt på KMA:s bankgiro 5366-9586. Kvitto/utskrift av internetbetalning ska fästas på blanketten. Skriv ditt namn i meddelanderutan.  Blanketter och ytterligare information hittar du på KMA:s hemsida.

Sidansvarig:

Lena Arstam