Ämneslärarutbildning i musik med inriktning mot gymnasieskolan | Instrumental ensemble | Sång och genrefri ingång

kör sång

Ämneslärarutbildning musik

PROGRAM 300 HÖGSKOLEPOÄNG · 5 ÅR · ÄMNESLÄRAREXAMEN

Inriktningen vänder sig till dig som önskar studera inom ett bredare fält, såväl konstnärligt som genre- och stilmässigt, med sång som huvudinstrument.

Utbildningen är en instrumental- och ensemblelärarutbildning som ger dig kompetens och behörighet att undervisa i musik inom gymnasieskolan och i grundskolans årskurs 1-9.

Inom inriktningen samarbetar du musikaliskt med dina kurskamrater fritt över gränserna med sång som huvudinstrument. Du får undervisning i sångensemble i olika former samt biinstrumentensemble. Denna inriktning ger dig utmärkta förutsättningar att arbeta med musikundervisning för barn och unga i både grundskola och gymnasieskola samt andra frivilliga skolformer såsom kultur- och musikskola, folkhögskola eller studieförbund.

Du kommer att få undervisning i vokalensemble och biinstrumentensemble, och du får individuella lektioner på ditt huvudinstrument (sång) samt piano. Du får grundläggande undervisning på trummor och elbas samt kurser som förbereder dig för att bli en bra ensemblelärare.

Du kommer också att delta i flera projekt och konserter tillsammans med studenter från andra inriktningar på skolan. Genom valbara kurser och val av Ämne 2 kan du komplettera, fördjupa och bredda din examensprofil.

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Engelska B, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 6C/A6C) och godkända lokala prov (spelprov) och godkända musikprov G1, G2, G3. Ytterligare behörighetskrav kan ställas beroende på senare val av andra ämnen (Ämne 2).

Viktiga datum


15/3-15/4 ansökan öppen (antagning.se)

26/4 inloggningsuppgifter till våra digitala system skickas på mejl via den adress du angivit på antagning.se

26/4-18/5 vår lärplattform Canvas är öppen för uppladdning av filmer

18/5 det digitala teoriprovet är öppet i Canvas

vecka 22 besked om godkända/ underkända prov skickas ut

20/6 sista datum för komplettering av gymnasiebetyg eller andra handlingar

9/7 slutligt antagningsbesked skickas ut till den adress du angivit i ansökan

24/7 sista svarsdag

30/7 andra antagningsbeskedet skickas ut

Bilaga till ansökan, KPU

Kontakt

Lena Hallabro
Utbildningskoordinator
+46 40 32 54 02
lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se