Ämneslärarutbildning i musik med inriktning mot gymnasieskolan | Instrumental ensemble | Sång och genrefri ingång

kör sång

Ämneslärarutbildning musik

PROGRAM 300 HÖGSKOLEPOÄNG · 5 ÅR · ÄMNESLÄRAREXAMEN

Inriktningen vänder sig till dig som önskar studera inom ett bredare fält, såväl konstnärligt som genre- och stilmässigt, med sång som huvudinstrument.

Utbildningen är en instrumental- och ensemblelärarutbildning som ger dig kompetens och behörighet att undervisa i musik inom gymnasieskolan och i grundskolans årskurs 1-9.

Inom inriktningen samarbetar du musikaliskt med dina kurskamrater fritt över gränserna med sång som huvudinstrument. Du får undervisning i sångensemble i olika former samt biinstrumentensemble. Denna inriktning ger dig utmärkta förutsättningar att arbeta med musikundervisning för barn och unga i både grundskola och gymnasieskola samt andra frivilliga skolformer såsom kultur- och musikskola, folkhögskola eller studieförbund.

Du kommer att få undervisning i vokalensemble och biinstrumentensemble, och du får individuella lektioner på ditt huvudinstrument (sång) samt piano. Du får grundläggande undervisning på trummor och elbas samt kurser som förbereder dig för att bli en bra ensemblelärare.

Du kommer också att delta i flera projekt och konserter tillsammans med studenter från andra inriktningar på skolan. Genom valbara kurser och val av Ämne 2 kan du komplettera, fördjupa och bredda din examensprofil.

Förkunskapskrav

Grundläggande samt särskild behörighet enligt områdesbehörighet 6C/A6C (Samhällskunskap 1B/A och Engelska 6/B) och godkända lokala prov (spelprov) och godkända musikprov G1, G2, G3. Ytterligare behörighetskrav kan ställas beroende på senare val av andra ämnen (Ämne 2).

Viktiga datum

26/4-18/5 vår lärplattform Canvas är öppen för uppladdning av filmer