Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ann-Charlotte Carlén

Rektor och prefekt

Universitetslektor i sång och körsång/körledning

Ann-Charlotte (Lotta) Carlén har ett uppdrag som rektor och prefekt vid Musikhögskolan i Malmö under perioden 2015-01-01–2020-12-31.
Lotta Carlén har sin grundanställning som lektor i sång och körsång, körledning på Musiklärarutbildningen. Före rektorsuppdraget har hon också arbetat som utbildningsledare på Musiklärarutbildningen samt haft ett uppdrag som administrativ chef på Musikhögskolan i Malmö.

Lotta har som föreståndare för Körcentrum Syd, 2008–2013, varit med om att bygga upp och utveckla centrumbildningen där utbildning, forskning och konsertproduktioner inom körområdet står i fokus.

Lotta är utbildad musiklärare, sång- och körpedagog och har undervisat i grundskola, gymnasieskola och flera år på folkhögskola samt vid Musikhögskolan i Malmö.

Vid sidan om sina ledningsuppdrag är Lotta verksam som körpedagog och sångerska. Som körledare ligger de konstnärliga och metodiska frågorna i centrum när det handlar om att utveckla körsångare i grupp, bygga upp ett sångtekniskt och musikaliskt kunnande i kombination med ett medvetet uttryck. Lottas intresse av att undervisa parallellt med konserterande för egen del, har berikat musicerandet på hög konstnärlig nivå såväl solistiskt som i olika ensembler. Lotta har sjungit i bl a sångkvintetten Voices, Vox Scaniensis, Danska radions vokalensemble, Ensemble Syd och som sopransolist i olika sammanhang.

Sidansvarig:
Ann-Charlotte Carlen
E-post: ann-charlotte [dot] carlen [at] mhm [dot] lu [dot] se