Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Duo Dahl Wäst vann första pris i internationell tävling

sångare

Sopranen Agnes Wästfelt och pianisten Linda Dahl Laursen, båda alumner vid Musikhögskolan i Malmö, har tilldelats första pris i Copenhagen Lied Duo Competition.

Den 27-29 oktober avgjordes Copenhagen Lied Duo Competition i konsertsalen vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Elva duos deltog i tävlingen och i finalen kvarstod fyra: Aleksander Nohr och Sofia Wilkman, Astrid Nordstad och Christian Grøvlen, Josefine Andersson och Nigar Dadascheva - samt Agnes Wästfelt och Linda Dahl Laursen som tillsammans kammade hem förstapriset.

Tävlingen arrangeras sedan 2015 av Solistforeningen af 1921, Det Danske Sangselskab och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, och har för avsikt att sätta fokus på romanskonsten och de många aspekter och vida uttrycksmöjligheter som ryms inom sånggenren.

Sopranen Agnes Wästfelt är född och uppvuxen i Stockholm. Efter studier vid Musikhögskolan i Malmö för Britta Johansson, antogs hon till solistklassen vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hon är sedan 2010 medlem i den experimentella ensemblen Operation Opera. 2014 höll hon sin debutkonsert och mottog samma år Svenska Wagnersällskapets stipendium.

Pianisten Linda Dahl Laursen påbörjade sina studier vid Det Jyske Musikkonsertavorium i Århus och antogs sedan till Musikhögskolan i Malmö för professor Hans Pålsson. Därefter följde soliststudier vid Det Danske Musikkonservatorium med debutkonsert 2013. Linda har vunnit flera prestigefyllda tävlingar, däribland Den Danske Steinway Festival och Ljunggrenska tävlingen.

Läs mer om tävlingen på http://www.liedcompetition.dk