Duo Winiarski/Carron tilldelas stipendium av Kungl. Musikaliska akademien

Duo Winiarski/Carron tilldelas årets fortbildningsstipendium i ensemblespel av Kungl. Musikaliska Akademien.
Bilden visar Duo Winiarski Carron under en konsert

Varje år delar akademien ut ett eller flera stipendier till etablerade yngre ensembler som ska möjliggöra en tids fortbildning i ensemblespel i Sverige eller utomlands. Akademiens stipendienämnd utser stipendiater utifrån insända fortbildningsplaner och inspelningar.

Duo Winiarski/Carron är en temperamentsfull cello- och pianoduo med en flygande start på karriären. Båda musikerna är flerfaldigt prisade och belönade och nyligen vann duon förstapriset i tävlingen Ung och Lovande vilket resulterar i en lång Sverigeturné under 2020.

Kristina Winiarski - cello
Pontus Carron - piano

Kristina Winiarski tog sin Diplomexamen vid MHM våren 2019 och Pontus Carron påbörjade sina diplomstudier vid MHM hösten 2019.