KMA-stipendier till Musikhögskolans studenter

Kungliga Musikaliska Akademien (KMA) delar årligen ut flera miljoner kronor i stipendier. I december tillkännagavs 2017 års nationella stipendier och bland de 68 stipendiaterna fanns flera studenter och alumner från Musikhögskolan i Malmö.
stipendium
Foto: Kungl. Musikaliska Akademien

Genom provspelningar och inskickade arbetsprover har de 267 sökande bedömts av ett stort antal expertjurys med representanter från musiklivet och olika musik- eller operahögskolor.

"Det är en stor glädje att kunna tillkännage fördelningen av Kungliga Musikaliska akademiens nationella stipendier. Ansökningsperioden, som sträckte sig över fem veckor tidigare i höst, ger oss en unik lägesbild av kommande generationer i svenskt musikliv, och den höga kvalitet som både studenter och lärare vid musikhögskolorna i landet håller", säger Fredrik Wetterqvist, Ständig sekreterare i Kungliga Musikaliska akademien.

Stipendiebeloppen för de nationella stipendierna varierar mellan 30 000 och 90 000 kronor. Vilka av Musikhögskolans studenter som erhållit årets stipendier tillkännages här.

2018-01-12
Internationella studenter finner varandra i musiken
2018-01-10
KMA-stipendier till Musikhögskolans studenter
2018-01-09
Konsert till minne av Ingvar Lidholm
2017-12-18
Finns akademiker med mod?
2017-12-05
Pianisten och pianopedagogen Marianne Jacobs prisad för framgångsrikt yrkesliv