Komposition för film och media tillbaka på schemat

Detta läsår startar Musikhögskolan upp en nygammal masterutbildning i komposition för film och media.
Dator

Utbildningen har funnits på Musikhögskolan tidigare, senast 2012, men har sedan dess varit vilande. Den baseras på kreativt skapande och att med musikaliska medel fånga dramatiska och emotionella förlopp i rörlig film och bild.

Daniel FjellströmKursledare i komposition, Daniel Fjellström, säger så här om resonemanget att starta upp kursen på nytt:

- Kompositionsutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö har länge haft ett högt anseende både i Sverige och internationellt, och som ett led i utvecklingen av utbildningen är det naturligt att integrera även musik för film och media, som ju är ett stort och viktigt arbetsfält för framtidens kompositörer. Malmö och Öresundsregionen en spännande region som erbjuder många möjligheter till utveckling och samarbeten inom film och media - inte minst i och med att Malmö blivit ett centrum för dator- och tv-spelsutveckling.

Studenterna ingår i projekt under utbildningens gång som även involverar ledande institutioner i Öresundsregionen såsom Massive och Film i Skåne. Lärare på utbildningen är Nicklas Schmidt.

Läs mer om utbildningen här