Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Live i Lundagård – del av Lunds universitets 350-årsfirande

Konsertbild Palladium med 350-årslogotype

Denna första kulturvecka 8–14 maj under Lunds universitets jubileumsfirande ger dig möjligheter att bli förförd av ljuv musik, lyssna till tonerna av brassband eller rock, besöka Konsthögskolan i Malmö, gå på kabaréföreställning eller möta initiativtagaren till Lunds universitet.

Musikhögskolan i Malmö deltar i evenemanget "Live i Lundagård" med nio konserter inom olika genrer.
– Det är ett unikt tillfälle för Musikhögskolan och våra studenter att visa upp den musikaliska kompetens och mångfald som vi är kända för och naturligtvis stolta över, berättar Johan Antoni, producent för Musikhögskolans del i detta kulturevenemang. Festivalpubliken har flera möjligheter att njuta av vår breda palett vars skala sträcker sig från tidig 1600-talsmusik via kör, jazz och folkmusik vidare till pop och rock. Extra roligt är det naturligtvis att konserterna bidrar till Lunds universitets 350-årsjubileum.

– Musikhögskolan är en av Lunds universitets stora kulturinstitutioner och då känns det på samma gång både självklart och hedrande att fira jubiléet med musik i Lundagårds alla hörn. Det är ytterst sällsynt att kunna erbjuda sin publik en upplevelse av det slag som väntar under Live i Lundagård, dessutom till ingen kostnad. Alla konserter har fritt inträde och det är först till kvarn som gäller, avslutar Johan Antoni.

Läs mer om hela programmet