Musikhögskolan musicerar vid Riksdagens högtidliga öppnande

Idag har landets nyvalda riksdagspolitiker inlett ett nytt verksamhetsår i Sveriges riksdag. Vid morgondagens årliga ceremoni är som vanligt Kungen, drottningen och landets alla politiker samt en del inbjudna utländska gäster samlade.
Lisa Larsson
Lisa Larsson, sopran

I år har Musikhögskolans kompositionsprofessor Rolf Martinsson i nära samarbete med världssopranen Lisa Larsson, som även är alumn vid Musikhögskolan, fått äran att bidra till den musikaliska inramningen med ett utdrag av stycket Traumreise. Larsson är solist tillsammans med Kungliga Filharmoniska Orkestern. Traumreise är baserat på ett koncept av Lisa Larsson, där hon satt samman sånger av Franz Berwald till en musikalisk drömresa från Sverige, via Frankrike till den tysktalande regionen av Europa. Martinsson har orkestrerat för sopran och orkester. Vid ceremonin framförs även delar av Rolf Martinssons klarinettkonsert.

Verket Traumreise uruppförs i sin helhet av Lisa Larsson i november med Tonhalle-Orkester Zürich under ledning av Lahav Shani. Läs mer på www.lisalarsson.info