Musikhögskolans violaprofessor inbjuden till internationell kongress

henrik frendin

45th International Viola Congress i Rotterdam 20–24 november samlade, förutom det absoluta toppskiktet, över 300 altviolinister ifrån hela världen. Musikhögskolans violaprofessor, Henrik Frendin, var exklusivt inbjuden artist samt föreläsare. Han har tidigare även haft en ledningsfunktion i International Viola Society och gjorde vid denna kongress en konsert och en workshop med sin nykonstruerade elektroakustiska viola på temat New ways to perform.