Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikprofil har tilldelats Medaljen för Tonkonstens Främjande

Sixten Nordström

Sixten Nordström har tilldelas Medaljen för Tonkonstens Främjande för sin mångfacetterade gärning som pianist, musikkritiker, författare och pedagog, främst vid Musikhögskolan i Malmö. Kungliga Musikaliska akademiens motivering lyder:

"Sixten Nordström har tilldelas Medaljen för Tonkonstens Främjande för sin mångfacetterade gärning som pianist, musikkritiker, författare och pedagog, främst vid Musikhögskolan i Malmö. Hans personliga tilltal genomsyrar såväl hans författarskap som hans föreläsningar. Sixten Nordström är en av Sveriges mest kända musikprofiler och uppskattad av en bred publik som programledare i Sveriges Television för musiktävlingen Kontrapunkt. Han har också under många år varit engagerad i arbetet med Kungl. Musikaliska akademiens ungdomsstipendier."

Sixten Nordström pensionerades från sin tjänst som utbildningsledare för Musiklärarutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö 1998, men har sedan dess fortsatt sin pedaogogiska gärning vid Musikhögskolan som lärare i musikhistoria.

Läs mer om Sixten Nordström på Wikipedia