Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Resultatet av delfinalen av SMASK 2019 på Malmö Live

Vart är din dill då?
Vinnarlåten "Vart är din dill då?"– om dillens givna plats i köket – med artisterna Dill-Babs & Dill Lindfors, alias Martin Erstrand och Per Elofsson. Fiskdansare är Isa Savbrant och Moa Widing.

Lördagen den 23 februari samlades musikhögskolans studenter på Malmö Live för att göra upp om årets upplaga av SMASK 2019 – Malmöuttagningen.

Kvällens uppdrag var att bland åtta tävlande vaska fram två bidrag, som skulle gå vidare till riksfinal.

Det välsynkroniserade konferencier-paret Filip Vester och Kasper Hellström levererade god underhållning med högoktaniga skämt och lotsade den månghövdade publiken genom en synnerligen proffsigt genomförd föreställning. En fantastisk manifestation för vad studenterna på Musikhögskolan i Malmö är kapabla till i sann Melodifestivalanda.

Segrade gjorde låten Vart är din dill då? med text och musik av Martin Erstrand och Per Elofsson. Arrangemang av Mattias Lind. Medverkade på scen gjorde Per Elofsson, Martin Erstand, Isa Sabrant, Moa Widing.

På andra plats kom låten Disco med musik och text av Sara Rosander och Julia Sassersson. Arrangemang av Markus Jullander. Medverkade på scen gjorde Sara Rosander, Viktoria Glans, Alexander Sahlin, Love Becker, Julia Sassersson och Amanda Josefsson.

Årets general för hela produktionen har varit Thea Lundbäck och övriga i styrelsen för SMASK har varit Malin Hilding, Louise Ljunglöf, Jakob Gustafsson, Sonja Spisska Enebjörn, Jakob Aspenström och Linn Ivarsson.

Både segraren och andrapristagaren i respektive delfinal går vidare till riksfinalen av Sveriges MusikAkademikers Sång Kåntest, SMASK, som arrangeras av Kungliga Musikhögskolan i Stockholm den 25 maj. Då möts Sveriges sex musikhögskor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Ingesund (Arvika) och Piteå för att göra upp om titeln SMASK 2019.

Läs mer om SMASK 2019 på Facebook.