Sibelius Symfoni nr. 2 med Musikhögskolans Symfoniorkester

Varmt välkomna till streamad konsert med Musikhögskolans Symfoniorkester från Helsingborgs konserthus 24 oktober kl 15:00
timothy henty
Timothy Henty

Varmt välkomna till streamad konsert med Musikhögskolans Symfoniorkester. Programmet bjuder på en dynamisk musikalisk resa som tar sin början i Rossinis komiska opera och når sitt klimax med Sibelius själsliga bekännelse i hans andra symfoni. Dirigent är Timothy Henty. Trots de speciella omständigheter som råder i år är vi nu mycket glada att kunna återuppta turnéverksamheten med symfoniorkestern i liten skala.

Orkesterprojektet v 43 kommer därför resultera i två konserter i Helsingborg och Malmö 24-25 oktober

Konserter:

Lördag 24 oktober kl. 15:00, Helsingborgs konserthus
Söndag 25 oktober kl. 15:00, Intern konsert i Rosenbergsalen Musikhögskolan i Malmö

Program:
Gioacchino Rossini: Barberaren i Sevilla (ouvertyr)

Igor Stravinsky: Jeu de cartes

Jean Sibelius: Symfoni Nr. 2 I D-dur

Dirigent: Timothy Henty
Den brittiske dirigenten Timothy Henty har de senaste åren skapat ett starkt internationellt rykte, både inom teatern och med sitt arbete med symfoniorkestrar runt om i världen. Bland de orkesterar han har arbetat med kan nämnas BBC Scottish Symphony Orchestra, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Malmö SymfoniOrkester, National Orchestra of Belgium, Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Orquestra Filharmônica de Goiás, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra och RTÉ National Symphony Orchestra.