Stora medel till kulturskolelärarutbildning vid Lunds universitet

_i0c2444.jpg

Regeringen har efter ansökan från Konstnärliga fakulteten, tilldelat Lunds universitet medel i satsningen för fler lärare i kulturskolan.

– Detta är en viktig del i den nationella strategin för kulturskolan som vi nyligen presenterade. Förutsättningarna för att fler barn i Sverige ska få testa sina vingar, utmana sin nyfikenhet, stå på en scen, spela ett instrument, fotografera, programmera och måla behöver bli ännu bättre, säger Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister.

Läs mer på Konstnärliga fakultetens hemsida