Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Två av våra masterstuderande tilldelas Aurora Lillieros-stipedier

Elisabet Einarsson

Det är Malmö Opera Academys två masterstuderande, Elisabet Einarsdottir och Kristine Nowlain, som tilldelats 2020 års Aurora Lillieros-stipendier.

Elisabet Einarsdottir är årets stora Aurora Lilleros-stipendiat och mottager en summa på 80 000 kronor. Pengar som hon tänker investera i masterclasses.

– Jag har ansökt om att få delta i en masterclass med den slovakiska sopranen Edita Gruberová, som jag dessutom skriver min examensuppsats om, men inte fått besked ännu. Och sen har jag ansökt till en masterclass med Ann-Sofie von Otter också, så pengarna kommer jag att använda till det om jag kommer med.

Hur mottog du beskedet om att du är årets Aurora Lillieros-stipendiat?
– Jag fick beskedet på e-post och sen har jag fått hemskickat ett diplom därefter.

Elisabet Einarsdottir och Kristin Nowlain skulle ha sjungit duetter tillsammans på en Aurora Lillieros-konsert på Konstakademien i Stockholm till helgen, men den har dessvärre blivit inställd på grund av CoVid-19.

Vad ägnar du dig åt istället nu när föreställningar blir inställda?
-Hittills har jag kunnat jobba, jag har bland annat precis medverkat i Dagens sång vid Malmö opera, men från och med nu blir det mest självstudier inför kommande produktioner.

Är du extra nervös som sångerska på grund av Coronaviruset?
-Nej, jag tror inte det, jag följer samma riktlinjer som alla andra.

 

Mer info:

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse delar årligen ut två sångstipendier ur Aurora Lillieros fond till unga kvinnliga operasångare. Jurygruppen bestod i år av operasångare Christina Högman Sparf, Barbro Hedvall (representant för stipendiestiftelsen) och Margaretha Fahlgren (representant för stipendiestiftelsen).