Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Våra studenter Elin Eriksson och Pontus Carron bland årets JAA-stipendiater

Pontus Carron och Elin Eriksson
Pontus Carron och Elin Eriksson

Grattis till våra studenter Elin Eriksson och Pontus Carron som ingår bland årets JAA-stipendiater på högskolenivå och mottager en summa på 110 000 kr.

Elin Eriksson
Instrument:
sång
Framförde: Romansen Havet (Gösta Nystroem) och arian Il est doux, il est bon av Jules Massenet (ur operan Hérodiade)

Hur ska du använda pengarna?

Jag har studerat på universitet och högskola ganska många år tidigare och har förutom min kandidat i klassisk sång även en logopedexamen. Jag är jätteglad för båda mina utbildningar och kan hämta mycket från logopedin in i sången, men det innebär också att jag inte längre har kvar något studiestöd. Jag kommer därför använda stipendiet till att finansiera mina två års masterstudier på Malmö Opera Academy. Det kändes också extra välkommet nu när många av mina frilansgig blivit inställda på grund av pandemin. 


Pontus Carron
Instrument:
piano
Framförde: Första satsen på Beethovens 30:e sonat i E-dur och Debussys sista preludium, Faux d'Artifice.

Hur ska du använda pengarna?
De kommer att gå till alla nödvändigheter som finns för mig som musiker, helrenovering av mitt instrument, master classes, notinköp och kanske en iPad-pedal ...

 

Mer info:
Familjen John Andersson i Anderslövs stiftelse vill genom stipendier tillgodose och främja vidareutbildning av musikalisk ungdom. Stipendierna riktar sig till studerande med klassisk inriktning. Inom området sång även folklig inriktning. Läs mer om JAA