Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Grattis till våra studenter som mottagit stipendium

Musikhögskolan vill uppmärksamma de studenter som nyligen mottagit stipendium -

Följande studenter har mottagit stipendium från Jubelfonden efter nominering av Musikhögskolans utbildningskanslier:

Ida Wachsberger, musikerutbildning, för sitt arbete med sina grupper ”Idyllia” och ”Eurasian Fusion” som visar upp olika sidor av Ida, både som musiker, kompositör och bandledare. Läs mer här

Alexandra Shabo, musikerutbildning, för sina kvaliteter som representerar en nutida, progressiv jazzmusiker – ett personligt sound, ett starkt uttryck, nyfiken, öppenhet och kreativitet. Läs mer här

Maja Ehrnborg, ämneslärarutbildning musik, för sina sånger från musikaler i egna arrangemang med en röd tråd där valet av musikaliskt material går i ton med budskap i texterna. Läs mer här


Kristian Chojecki som studerar vid symfoniorkesterprogrammet, cello, har tilldelats stipendium ur stiftelsen Stellan, Sten och Märta Hähnels minnesfond som delas ut av Kungl. Musikhögskolan.


Stort grattis till er alla!


Mer info:
Stiftelsen Den Nordiska Första S:t Johannislogens Jubelfond grundades 1867 med det uttryckliga syftet att stödja unga lovande människor i deras utbildning inom vetenskap, konst eller slöjd.

Stiftelsen Sten, Stellan och Märta Hähnels minne vill främja utbildning av unga musikstuderande vid Musikhögskolorna i Sverige genom stipendium som delas ut sedan 2012. Varje skola har vardera 18.000–25.000 SEK att dela ut till en student. Fonden administreras av Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.