Matinépremiär Musikhögskolans Symfoniorkester med gästdirigent: Anu Tali

Porträttbilder på dirigent Anu Tali och solisten Eric Ortiz med Musikhögskolans symfoniorkester i bakgrunden

Unna dig en paus. Det är nämligen snart dags att bänka sig framför valfri skärm och krypa ner i en fåtölj med något gott och ratta in musikhögskolans kanal på Youtube.
Årets första orkesterprojekt vecka 5, blir ett program med spännande repertoar för en mindre orkester som nu tar avstamp in i ett ljusare 2021. På dirigentpulten ser vi återigen uppskattade Anu Tali och som solist i Mozarts klarinettkonsert i A dur får vi möta den lovande klarinettisten Eric Ortiz Pérez, som studerar första året på musikerlinjens masterprogram.

Orkesterprojektet mynnar ut i en filmad matinékonsert som har premiär söndagen den 21 februari klockan 15:00 i MHMs kanaler. Konserten är ett samarbete med studenterna på MHM´s producentlinje och för ljudproduktionen svarar denna gång Malin Näslund och Viggo Olsson.

Länk till konserten

Konsertprogram:

• Einojuhani Rautavaara (1928-2016) A Requiem In Our Time

• W.A Mozart (1756-1791) Klarinettkonsert i A Dur, K. 622 (solist: Eric Ortiz)

• J. Haydn (1732-1809) Symfoni Nr 49 i F moll

• Lars-Erik Larsson (1908-1986) Lyrisk fantasi för liten orkester. opus 54

Anu Tali

Anu Tali är född i Tallin. Hon studerade till dirigent vid vid konservatoriet i St. Petersburg och Sibelius Akademien i Helsingfors. Tillsammans med sin syster Kadi Tali grundade hon 1997 den mycket framgångsrika och aktiva Nordic Symphony Orchestra som gjort åtskilliga kritikerrosade skivor konserter och turnéer. Uppmärksammad och frekvent anlitad av stora orkestrar i USA och med gästspel på flera kontinenter är hon idag aktiv som dirigent med med världen som arbetsfält. Anu Tali dirigerade MHMs symfoniorkester senast i september 2019. Som då framförde verk av bl.a Elfrida Andrée och Maurice Ravel.

Eric Ortiz

Eric har tidigare studerat vid Conservatori Superior de Música de València i Spanien för Emilio Ferrando och började på MHM via en kurs i interpretation inom skolans Erasmus utbytesprogram 2017. Han kom sedermera att fortsätta på Musikhögskolan och studerar nu första året på musiker Masterutbildningen i klarinett för Svante Wik. Som musiker har Eric utöver att ha varit aktiv i flera ungdomsorkestrar, nyligen arbetat med Malmö Opera, Malmö Symfoniorkester och Helsingborgs Symfoniorkester för att nämna några.