Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pianomusik inspirerar insamling till Rädda Barnen

ukrainas flagga. Foto.

Pianostudenter från Musikhögskolan i Malmö samarbetar med studenter från Kungliga Musikhögskolan och Edsbergs Slott i Stockholm för att samla in pengar till krigets yngsta offer.

Totalt planerar studenterna att framföra 24 stycken av den ukrainska tonsättaren Viktor Kosenkos – samtliga skrivna för barn. Studenterna kommer att släppa ett stycke om dagen via videolänk och förhoppningen är att få in 1000 kronor per stycke. Pengarna går oavkortat till Rädda Barnen, världens största oberoende barnrättsorganisation.

Bakom initiativet står Francisca Skoogh, universitetslektor i piano på Musikhögskolan i Malmö. Tillsammans med pianoprofessorerna Mats Widlund och Stefan Bojsten vid Kungliga Musikhögskolan och Edbergs Slott, har hon tagit fram insamlingens utformning. En insats hon ser positivt på.

– Ett otroligt kul och givande arbete. Kosenkos stycken är väl värda att ta upp för pianopedagoger i landet, helt okända här i Sverige, men mycket välskrivna.

Francisca har lyckats involvera samtliga pianostudenter från Musikhögskolan i Malmö och merparten vid Kungliga Musikhögskolan och Edbergs Slott. Sammanlagt spelar 22 pianister och bland dessa några alumner och en av lärarna, Mats Widlund.   

– Studenternas engagemang har varit fantastiskt och att de genast ställde upp och spelade in.

Läs mer om insamlingen

 

Albert Dahllöf plays Viktor Kosenko's pieces for children op. 25, no. 5